Va inte en Grinch!

By Okategoriserade

Jag må själv vara skyldig till att ständigt klaga på de mörka månaderna som vi närmat oss och som vi redan borde ha lärt oss att leva i. Det känns som om vi varje år glömmer hur det egentligen är att leva i en oupphörlig natt, i slask och i regn. Men vi beter oss som Grinchen innan han började uppskatta julen och detta kommer inte att göra oss någon nytta.  

Många gömmer sig under sina täcken och försöker glömma bort det som sker utanför fönstret istället för att uppskatta och njuta av det vi faktiskt har. Jag förstår att det är svårt när solen går ner innan man hunnit ta sig upp ur sängen men det finns så mycket att se fram emot! Inte bara julen som nu närmar sig med stora steg (glad andra advent!) utan även snön som kanske kommer, den uppfriskande luften, nyår, lov, mysiga stunder framför brasan eller ett element med en bra bok och varm choklad… Jag skulle kunna sitta här hela dagen och rabbla upp fler exempel.  

Min poäng är att jag tillslut blev trött på att vara trött. Jag kröp ut ur sängen och gick ut ur huset oavsett vilket väder jag skulle möta utanför dörren. Vintern kommer i år oavsett om du vill det eller inte. Det handlar om att ändra sin inställning och att omfamna det som är utanför fönstret för ett njutbart slut på året. Det krävs inte mycket för att sluta vara en Grinch! 


Text: Jasmina Kochanowicz
Bild: Simon Hamreby

Last modified: 2 mars, 2021

No comments yet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

× Close

Pin It on Pinterest